kidzpole

Kidz Pole

Paaldansen voor kinderen!
De nieuwste sport voor kinderen en tieners: een combinatie van dans, acrobatiek en gymnastiek, met als middelpunt een verticale paal.
Kinderen beleven veel plezier aan het doen van trucjes en het leren van nieuwe dingen, elke les weer.
Deze sport is goed voor de conditie, kracht, lenigheid, ritme-en bewegingsgevoel op de muziek,  coordinatie en balans van deze jonge leerlingen.
Daarnaast is het een hele sociale les, waarbij ze elkaar helpen en aanmoedigen. De les is niet alleen leuk voor meiden, maar ook voor jongens!

We geven de lessen bij locatie Haarlem en Alkmaar.
KidZpole: 7 – 15 jaar

Hoe ziet een les eruit?
Warming-up
We beginnen altijd met een goede en intensieve warming-up om de spieren goed los te maken. Soms is dit in een aerobics achtige setting,
soms met spelletjes en soms in de vorm van een circuittraining.
Spins
Vervolgens gaan we warmdraaien in de paal. Hier leren de leerlingen leuke draaien (spins) om de paal.
Elke les een nieuwe draai en natuurlijk worden ook de draaien van de week daarvoor geoefend.
Ondersteboven!
Op de kop! Het leukste onderdeel van de les! De acrobatische en gymnastiek kant komt hier aan bod; de leerlingen leren hierin trucs zoals ondersteboven hangen,
klemmen aan de benen, handstanden in de paal etc. Bij elke nieuwe truc zal de instructrice elke leerling persoonlijk helpen en opvangen tot de leerling het onder de knie heeft.
Daarnaast werken we met dikke matten om de veiligheid te garanderen.
Choreo
In dit onderdeel worden de verschillende technieken die ze geleerd hebben aan elkaar geknoopt in de vorm van een dans/choreografie.
Uiteraard op een lekker muzieknummer.
Onderdelen die ze hierbij leren zijn het luisteren naar – en bewegen op de muziek en wat pasjes om/rond de paal en op de grond.
Playtime
Elke les doen we ook een spelletje met de palen. We hebben hier allerlei creatieve spelletjes voor ontwikkeld, welke aansluiten bij alle leeftijden.
Cooling down
We sluiten af met een cooling down, waarbij de spieren weer tot rust komen en hierbij doen we ook wat lenigheids/stretch oefeningen.

Het inschrijven voor KidZ Pole dient door een ouder/verzorger te worden gedaan.
Bij de proefles, 1e en laatste les van de cursus mogen ouders kijken.

Kinderfeestje? We hebben ook speciale kidzpole party’s!

Voor wie zich geen beeld kan vormen van Kinderen/Tieners in de paal: zie hier de Junior World  Pole Sport Champion Olga Trifonofa (10 jaar oud) of het filmpje van onze KidZPole leerlingen tijdens de showcase.

      proefles paaldansen      rooster paaldansen