Showcase Recap

Elisa Jo Studio’s Poledance & Aerial Showcase 2023

Blog geschreven door: Lianne

9 juni 2023 was het dan zover: na maanden voorbereiden, door zowel ons als de artiesten, openen de deuren van het Cool Kunst & Cultuur theater voor meer dan 400 bezoekers. Wij hebben die dag al een doorloop achter de rug met alle acts en iedereen is omgekleed en zit in de haar en make-up backstage te wachten tot het doek opent.

Om 8 uur is het dan zover. Nadat twee leeuwtjes uit de openingsact van de Kids Pole het publiek hebben vermaakt, gaat het doek open en staan de rest van de 24 kinderen uit zowel Haarlem als Alkmaar klaar voor hun Disney act. Het is een act met prachtige muziek van Beyoncé en uit de Lion King en Pocahontas. Heel knap hoe de kinderen dit doen in zowel de drie palen als twee hoepels!

Na deze act heet onze presentator Lex het publiek welkom en wordt het podium klaar gemaakt voor de volgende act. Wat volgt zijn een verscheidenheid aan acts, van leerlingen uit Haarlem en Alkmaar: Pole Choreo groepen, solo’s, duo’s, trio’s, groepen en tieners. Iedere act is tot in de puntjes bedacht en verzorgd door de artiest(en) zelf: de muziek, de outfits, de choreografie en in samenwerking met het theater is gezorgd voor passende verlichting. De ene act is vrolijk, de andere sexy, dan weer heel stoer en powerful. Ook doen er twee meiden mee die later in actie zullen komen op het NK Paaldansen en hebben we verschillende gastoptredens.

Hanka geeft voor de pauze een prachtige show in de Straps op muziek van Cirque du Soleil en aan het eind van de show komen de dames van Twerkness op voor een heerlijk energiek optreden op hakken én laten natuurlijk hun twerk skills zien. Ilse sluit de show af in de Flying Pole.

Gedurende de avond zijn er natuurlijk meer mensen off als on stage te vinden, gezien er, buiten de 24 kinderen om, 50 (!) artiesten mee doen. In de coulissen staan steeds de volgende acts klaar en staan de vrijwilligers die helpen met palenpoetsen en het schoonmaken van het podium. Super belangrijk natuurlijk en dit gebeurt tussen iedere paaldansact. De show is vanuit de coulissen ook te volgen via een scherm en tijdens iedere act wordt meegekeken, geklapt en gejuicht bij een coole trick en als een act af is. Ondanks de spanning hangt hier een hele fijne sfeer.

De meeste artiesten zijn backstage te vinden. Het theater heeft meerdere kleedruimtes op de eerste verdieping en er is een gezamenlijke plek waar ook een tv staat waarop de show kan worden meegekeken. Men doet backstage nog de laatste finishing touch aan de outfit of make-up/haar, wachten tot ze naar beneden worden geroepen en aan de beurt zijn of chillen wanneer ze hun act al hebben mogen laten zien. Er wordt aandachtig gekeken op het beeldscherm wanneer een act bezig is en degene die daarna weer boven komt wordt met applaus onthaald. Ik heb reacties van artiesten gehoord dat zij de sfeer backstage zo leuk en fijn en supportive vonden: dat is mij persoonlijk het meest bijgebleven. Dat is ook wat we als dansschool heel belangrijk vinden en willen creëren: een fijne plek voor iedereen, waar men elkaar steunt en voor elkaar juicht.

Na afloop van de acts worden de prijzen uitgereikt. En dit waren de winnaars!
Best Story: Annemarie en Gea met hun Pink Panther act
Best Costume: Helen, Jannu, Madelief en Liona met hun handmade outfits voor hun Toxic/Circus act
Best Talent: Tess en Eefje (deden een prachtige duo act) en Julia (heel knap in de Aerial Hoop)

We hebben dezelfde avond, maar ook de dagen erna, vaak de vraag gekregen wanneer er weer een showcase wordt georganiseerd. Super leuk, jullie enthousiasme! Het antwoord? We weten dit nog niet. Meestal organiseren we dit iedere twee jaar, maar wie weet een wintershowcase in 2024?! We houden jullie in ieder geval op de hoogte!

Alle artiesten, coaches, vrijwilligers en natuurlijk publiek: onwijs bedankt voor jullie enthousiasme, gezelligheid en inzet! Samen hebben we deze heerlijke show gemaakt, wij zijn echt super trots op wat we hebben neergezet!