Roos

rooszw

NAAM: Roos
LEEFTIJD (2020): 30
DAYJOB: Teamleider uitgeverij
PAALDANSINSTRUCTRICE SINDS: 2015
LOCATIE: Haarlem & Alkmaar
GEEFT LES AAN:  Beginners tot Semi-Advanced / Kidzpole
PAALDANST SINDS: 2013

quote1
Van kleins af aan ben ik fanatiek in sport. De sporten waarbij kracht, balans, ondersteboven en/of hoogte een rol spelen trekken mij het meest aan. Als kleuter klauterde ik al over hoge hekken heen. Niet zo gek dat ik vanaf mijn twaalfde begon met sportklimmen. Daarnaast deed ik met veel plezier aan rhönradturnen. Met deze sport heb ik zelfs meegedaan aan het NK. Ik trainde in Groningen, waar ik opgegroeid ben. Door mijn verhuizing naar Haarlem toe, ben ik gestopt met beide sporten. Na een jaar niets gedaan te hebben, begonnen mijn ‘handen aardig te jeuken’. Als eerste pakte ik het klimmen weer op. Hierbij heb ik mijn vriend leren kennen. Nog steeds trekken we samen er op uit om te gaan rotsklimmen. Daarnaast was ik nog op zoek naar een goede vervanging voor rhönradturnen. Op mijn zestiende had ik ooit een keer paaldansen uitgeprobeerd, maar dit was totaal tegengevallen. Toch bleef deze sport mij trekken. Ik kwam terecht bij de dansschool van Ilse en vanaf dag één niet meer weg te slaan.
Nu moet ik gaan toegeven dat ik eigenwijs ben? Als ik zelf train, dan daag ik mezelf graag uit. ‘Kan ik niet’ komt niet voor in mijn vocabulaire. Ik omschrijf het liever als ‘het lukt nog niet’. Ik geef dan ook niet meteen op. Zo heb ik eens een wedstrijd gedaan, terwijl ik een gekneusde rib had. Wat er ook gebeurt ‘the show must go on’. Terwijl ik soms zelf tot het uiterste kan gaan heb ik juist weer heel veel geduld bij het lesgeven… Naast het sporten hou ik ervan om mezelf te trakteren op een heerlijk etentje buiten de deur of een goed glas wijn.
Paaldansen is een combinatie van kracht, flexibiliteit en balans. Het paaldansen vraagt veel doorzettingsvermogen en een goede beheersing van je lichaam. Ook past de sport in het rijtje van acrobatiek en dans wat mij erg aanspreekt. Ik hou ervan om flipjes, draaitjes en gekkigheid uit te proberen of moves te combineren.
quote2

smroos