Larissa

NAAM: Larissa José Vermaning
LEEFTIJD (2020): 27
BEROEP: begeleider psychiatrische instelling
TWERKINSTRUCTRICE SINDS:  januari 2018
PAALDANSINSTRUCTRICE SINDS: oktober 2018
LOCATIE: Alkmaar
LES: Beginners/Basic en MyBoody Workout
PAALDANST SINDS: 2014

quote1In 2014 ben ik begonnen met paaldansen, het begon allemaal niet heel serieus. Omdat ik nog studeerde en er weinig tijd voor had. 2016 was ik klaar met studeren en heb ik mij zelf ingeschreven voor een proefles bij elisa jo.
De les is mij zo goed bevallen dat ik ben blijven dansen bij elisa jo. Het paaldansen ging goed en ik wou graag mee doen aan een wedstrijd. Een vriendin van mijn deed dat jaar mee aan het NK paaldansen, en ik bedacht mij dat ik dat ook wou.
Dus ik ben gaan trainen voor het NK. In 2018 was het dan zo ver. Ik had 1,5 jaar getraind, en het laatste half jaar volledig op de wedstrijd gefocust. Door de training voor het NK ben ik beter geworden in paaldansen, het was en super ervaring en ik ga verder trainen voor andere competities.
Paaldansen is een krachtige sport maar ook een sport waar bij je lenig word, ik krijg er energie van en voel me er enorm goed door.
Sinds eenhalf jaar geef ik twerk les bij Elisa jo, een sport waar de focus toch echt op de billen is gericht. Een dans die afstamt van de West-Afrikaanse dans, genaamd ’Mapouke dans’. De oorspronkelijke dans is niet gericht op de billen. Wat er van over gebleven is, heet twerken. Een intensieve dans waar bij je intensief je onderrug en benen en billen gebruikt. Ik ben er gek op, ik geef ook met heel erg veel plezier de twerk lessen.

quote2