Chris / Chrisjha Mar

chriszw

NAAM: Chris de Weerd / Chrisjha Mar
LEEFTIJD (2020): 32
DAYJOB: Consultant ICT innovaties
PAALDANSINSTRUCTRICE SINDS: december 2011
LOCATIE: Haarlem
GEEFT DEZE LESSEN: S&F / Advanced
PAALDANST SINDS: 2010

quote1
Het was niet eens mijn eigen idee, een vriendin van me had ons opgegeven voor een beginnerscursus en ik dacht ‘leuk, weer eens wat anders!’. Zij is gestopt na twee cursussen en ik was natuurlijk direct verslaafd. Maar daar bleef het niet bij. In 2013 was er een showcase voor en door alle leerlingen in de Vest, waarbij de instructrices ook hun kunstjes mochten laten zien. Daardoor kwamen Tamara en ik erachter dat sámen paaldansen nog veel en veel leuker is! We deden beide mee met een duo-act maar met een andere partner. Na de showcase vroeg Tamara mij: wil je met me dansen op het NK paaldansen 2014? En ik zei uiteraard ja!
Ik kom uit Alkmaar, ik heb veel paardgereden en gesquashed voordat ik ging paaldansen. Daardoor was ik totaal niet lenig en daar kwam ik inderdaad achter toen ik mezelf in allemaal bochtjes moest wringen om de paal. Ondertussen is dat al een heel stuk verbeterd. Tegenwoordig woon ik in Den Haag, samen met mijn lieve vriendje, die af en toe een beetje gek wordt van het feit dat ik zo vaak in de paal hang en weg ben van huis. Maar natuurlijk is hij ook heel trots op zijn lenige en sterke vriendinnetje.
Paaldansen houdt je in vorm daarbij vind ik het ontzettend fijn om samen met Tamara te trainen. Je helpt en steunt elkaar echt. Niet alleen bij stretchoefeningen maar twee weten vaak meer dan één. Duo oefeningen zijn een leuke uitbreiding op het assortiment aan paaldans tricks. En het leukste aan paaldansles geven is om meiden super enthousiast en trots te zien nadat ze een move onder de knie hebben. En het leuke daar weer aan is dat dit proces zich herhaalt want je bent nooit uitgeleerd in de paal!
quote2

smchris