Student in the Spotlight #2 : Dimitri

Een regelmatig terugkerend item op de website. Wij vinden het namelijk leuk om onze leerlingen in het zonnetje te zetten. Zoveel bijzondere leerlingen, leuke verhalen en mooie momenten in onze studio. Vooral de diversiteit aan mensen vinden wij leuk om te (laten) zien; Paaldansen past niet in één hokje. Nr. 2 is Dimitri, één van onze zeldzame mannen binnen de studio. (de teller staat op 4 momenteel)

 

DIMITRI JONGKIND

 


LEEFTIJD: 32, maar ik voel mij nog steeds 17 😉

WELKE LESSEN VOLG JE: Paaldans (advanced 1 en 2), Hoops en Silks.

LESLOCATIE: Haarlem en Alkmaar, want alles is dichtbij als je een auto hebt.

OVER JOU: Voordat ik met paaldansen begon deed ik allerlei andere sporten zoals hardlopen, karate, hardlopen, jiu jitsu, nog meer hardlopen, fitness en heel vroeger zelfs biljart, maar geleidelijk aan ben ik met alles behalve hardlopen (naast paaldansen) gestopt. Om de paaldansles te kunnen betalen werk ik in Alkmaar bij een klein ICT refurbish bedrijf, waar bijna niemand gelooft dat ik ook echt aan paaldansen doe. En ik woon ook in Alkmaar, in een woning met een slaapkamer die zo groot is dat ik er mijn eigen paal in heb gezet, samen met een hele lieve poes.

BIJ ELISA JO STUDIO’S: Sinds de beginnerscursus van 13-07-2015, dus nu 3 jaar en 3 maanden.

HOE BEN JE BIJ ONS TERECHT GEKOMEN: Mijn zus zat in die tijd op paaldansen, en was er altijd heel enthousiast over. Ik heb toen een keer mee gedaan aan een proefles en ik was eigenlijk meteen verslaafd.

MEEST TROTS OP: Ik ben echt overal trots op! Elke keer als ik een doel bereik opnieuw! Ik heb al 3 keer mee gedaan aan optredens, twee keer de showcase van Elisa Jo en 1 keer Pole Evolution, en op alle drie mijn deelnames ben ik natuurlijk trots. Maar het meest trots ben ik op mijn flexibiliteit. Toen ik begon met paaldansen was ik (veel) minder flexibel dan tegenwoordig. Door het dansen, de tricks, de cooling down en het specifiek trainen op flexibiliteit merk ik dat ik daar enorme vooruitgang in gemaakt heb de afgelopen 3 jaar.

WAT IS HET LEUKSTE AAN DE LESSEN: Alles! Paaldans, hoops, silks, de gezellig dames! Het liefst had ik een abonnement voor 10 keer per week.

HOE IS HET ALS MAN BINNEN EEN PAALDANSSTUDIO:In het begin wel wat ongemakkelijk natuurlijk, maar daar kwam ik wel snel overheen. Tegenwoordig vind ik het alleen nog vreemd dat er niet veel meer mannen aan paaldansen doen. Het is een heftige sport, en voor mannen minstens zo uitdagend en verslavend als voor vrouwen.

HEB JE NOG SPECIFIEKE DOELEN: Ik wil beter worden dan Hanka en een keer het NK paaldans winnen (met 40+ punten). Natuurlijk Individueel, maar meedoen als duo lijkt mij ook onwijs tof.

TIPS VOOR NIEUWE LEERLINGEN: Prioriteiten stellen! Er is niets belangrijker dan paaldansen. Jouw vrienden en collega’s die anders beweren moeten nodig ook een proefles gaan volgen 😉 Maak vrienden binnen de paaldans, dat maakt echt alles leuker en beter! Blijven proberen, veel oefeningen die er intimiderend uitzien zijn echt helemaal niet eng, maar daar kom je niet achter als je het niet probeert.

FUNFACT: Ik heb echt onwijs last van hoogtevrees! Ik ben daardoor vaak bang voor moves, maar ik ben tegelijkertijd al zo vaak uit de paal gevallen (wel veilig op een valmat) dat ik niet weet waarom ik nog steeds bang ben.

Comments are closed.